Contact

Het James Ensorhuis

Vlaanderenstraat 29 (hoek Vlaanderenstraat - Van Iseghemlaan)
8400 Oostende
+32(0) 59 41 89 00
info@jamesensorhuis.be

Bedrijfsgegevens

BV James & Napoleon
Monacoplein 2
8400 Oostende
info@jamesensorhuis.be
ondernemingsnummer: 0739 857 897

Page-1
shape-hero--purple

Bereikbaarheid

Oostende bevindt zich aan het eind van de langste Belgische spoorlijn, die je van Eupen via Luik, Leuven, Brussel en Gent naar zee brengt. Internationale treinen zoals Eurostar, Thalys, TGV en ICE brengen je van Londen, Parijs, Rijsel, Keulen, Frankfurt, Amsterdam, Luxemburg en vele andere steden uit het netwerk in een mum van tijd naar Oostende.

Wie met de auto komt, vindt uitstekende verbindingsmogelijkheden. De E40 autosnelweg brengt je bijna tot in het hart van de stad!

Parkeren

Parkeren aan de ingang van Het James Ensorhuis is niet mogelijk. De dichtstbijzijnde parkings zijn de Parking Centrum en Parking Kursaal 2 op 150 meter van het museum. Daar zijn ook enkele parkeerplaatsen ter beschikking voor personen met een beperking.

Toegankelijkheid

Kom je met een rolstoel, rollator of kinderwagen? Het volledige James Ensorhuis is vlot toegankelijk voor minder mobiele bezoekers. Het parcours is nagenoeg identiek als dat van personen zonder beperking.  Voor personen die minder goed te been zijn, is er op verschillende plaatsen tijdens het bezoek een mogelijkheid om te gaan zitten.

Ook personen met een visuele of auditieve beperking kunnen comfortabel het volledige bezoek doen. De audioguides beschikken over teksten met audiodescriptie en er zijn aparte toestellen met scrollteksten. Er zijn bovendien ook verschillende voelelementen. Geleidehonden zijn welkom in het museum.

Er is aangepast sanitair.